Stinghii de plastic sau de lemn? Aceasta este întrebarea care și-o pun mulți deținători de păsări exotice.

Răspunsul poate fi unul singur: bețele din lemn sunt cele mai bune pentru înaripatele noastre.

Bețele din plastic sunt dăunătoare, chiar dacă în zilele noastre majoritatea coliviilor vin gata echipate cu bețe netede din plastic. Aunt echipate cu aceste stinghii pentru aspectul frumos al coliviei și nu pentru confortul păsării.

Aceste stinghii nu sunt recomandate pentru papagalii tăi. Pot duce la îmbolnavirea picioarelor micuților tăi.

Bețele joacă un rol crucial în asigurarea sănătății picioarelor papagalilor, precum și în transformarea cuștii anoste în una interesantă. Prin urmare, este important ca atunci când aduci acasă o pasăre sau mai multe, să alegi tipul potrivit de stinghii.

Aceste bețe din plastic cu forma netedă, dreaptă și rotunjită, nu oferă o aderență adecvată de care ar putea avea nevoie păsările pentru a rămâne active pe acestea. Prin urmare, acest tip de bețe poate duce la umflarea și durerea articulațiilor. Uneori pot crea beșici care poate duce apoi la infectarea picioarelor.

Răni la picioarele unui peruș.
Poza preluată

Picioare sunt extrem de dureroase pentru papagali și se pot dovedi chiar fatale dacă nu sunt tratate la timp.

Stinghii de plastic

Păsările, papagalii în general rod obiectele din colivie. Aceste bețe din plastic nu pot fi roase de aceștia, dar atunci cănd reușesc pot crea probleme grave de sănătate. Plasticul este toxic pentru păsări.

Deși bețele din plastic sunt foarte populare datorită durabilității și factorului ușor de curățat, fiind realizate din material acrilic sau PVC, nu oferă confortul necesar picioarelor păsării și reprezintă, de asemenea, o amenințare pentru sănătatea lor dacă sunt roase.

În concluzie (stinghii de plastic? Nu)

Chiar dacă vă cumparați o colivie echipată cu bețe de plastic, luați separat bețe de lemn, care sunt mult mai bune și mai sigure.


Poti comanda aici accesorii pentru colivia inaripatului tau !

Lasă un răspuns

Magazin
Contul Meu
0
Coș
Caută
X