Pe lângă distracția venită odată cu vremea frumoasă, este important să vă gândiți să vă păstrați câinele în siguranță mai ales în zilele toride. Scopul este de a reduce riscul de insolație și de a vă asigura că prietenul dumneavoastră rămâne sănătos și fericit.

Am reunit cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea câinilor atunci când vremea este foarte caldă, astfel încât să vă puteți bucura de soare și să vă păstrați câinele în siguranță.

1.Planificarea plimbărilor

Evitați să vă plimbați câinele dacă vremea este foarte caldă, deoarece câinii nu pot face față căldurii la fel de bine ca oamenii. Chiar și o zi mai puțin caldă poate predispune câinii la supraîncălzire, mai ales dacă fac mișcare.

Luați în considerare dacă câinele dvs. poate fi mai în siguranță să meargă la o plimbare ușoară foarte devreme sau târziu seara, când temperatura s-a redus semnificativ, sau faceți unele activități stimulatoare acasă.

Acordați mare atenție la vreme când planificați o plimbare și luați pauze regulate la umbră.

2. Nu uitați APA!

Apa este esențială pentru câini pe tot parcursul anului, mai ales într-o zi fierbinte. Dacă sunteți în oraș cu câinele dvs., asigurați-vă că aveți întotdeauna o sticlă de apă și un castron din care să bea.

3.Atenție la semnele de insolație

Câinii pot suferi de insolație atunci când se supraîncălzesc. Insolația se dezvoltă atunci când un câine nu își poate reduce temperatura corpului și poate fi fatală.

Este important să știți cum să o evitați și să fiți conștienți de semne deoarece necesită tratament veterinar urgent.

Orice câine poate dezvolta insolație, dar câinii supraponderali, tineri, în vârstă, cu fața plată, de rasă gigantică și cu blană groasă sunt în mod deosebit expuși riscului, chiar și doar dacă stau afară pe vreme caldă.

Semnele insolației includ:

*Gâfâit greu

*Letargie

*Confuzie sau pierderea coordonării

*Salivare sau spumare la gură

*Vărsături sau diaree

*Tremur sau slăbiciune

*Convulsii

Dacă sunt suspiciuni de insolație, trebuie să ACȚIONAT RAPID. Contactați imediat medicul veterinar. Pana contactați veterinarii:

  • Mutați câinele într-o zonă umbrită și răcoroasă
  • Puneți-le deasupra unui prosop umed rece, un covor de răcire sau puneți-le în briza unui ventilator.
  • Permiteți-i câinelui să bea cantități mici de apă rece
  • Turnați apă rece peste picioarele, urechile și capul câinelui.
  • Nu folosiți niciodată gheață sau apă foarte rece, deoarece aceasta poate provoca șoc.

5.Protejați lăbuțele de suprafețele incinse

Suprafețele care se încălzesc la soare, cum ar fi asfaltul sau nisipul, pot fi dureroase pentru labele câini.

Dacă aveți îndoieli, verificați cu palma. Dacă se simte prea fierbinte la atingere, atunci câinele tău va simți la fel, așa că încați zonele ierboase sau umbrite.

6. Utilizați energia lor în diferite moduri

Pe vreme mai caldă, este o idee bună să găsiți modalități de a utiliza energia mentală și fizică a câinelui, care sunt mai puțin obositoare. De exemplu, dacă de obicei le place să alerge ore întregi, acest lucru ar putea fi dăunător la temperaturi mai ridicate.

În schimb, s-ar putea ascunde jucăriile într-o zonă mică și ar putea fi lăsați să le adulmece. De asemenea, puteți folosi jucării sau delicii pentru a vă încuraja câinele să petreacă ceva timp într-o piscină umbrită. Indiferent de activitățile pe care le alegeți, asigurați-vă că sunt calme și ferite de căldură.

7. NU lasați NICIODATĂ câinii închiși în mașini

Lăsarea unui câine singur într-o mașină fierbinte poate fi fatală – chiar și parcați la umbră cu geamurile deschise, câinii pot deveni stresați și incomozi și pot dezvolta insolație foarte repede.

Ar trebui să evitați să călătoriți în mașină cu câinele dvs. într-o zi fierbinte. Dacă trebuie să călătoriți, asigurați-vă că utilizați huse de umbră pe ferestre, astfel încât acestea să nu aibă soare direct asupra lor în timp ce călătoriți.

Dacă este posibil, răciți-vă mașina și puneți aerul condiționat înainte de a intra câinele. Evitați să călătoriți în momente mai calde ale zilei și luați în considerare călătoria când există mai puțin trafic, pentru a nu rămâne blocat pentru perioade lungi de timp.

Asigurați-vă că există acces la apă pe tot parcursul călătoriei – există câteva boluri de călătorie, fără stropire, disponibile de cumparat.

8. Păstrați-vă câinele sănătos

Este important ajutăm câinii să rămână cât mai în formă și sănătoși posibil pe tot parcursul anului, indiferent cum arată pentru el.

Pe vremea caldă, este deosebit de important să îi ajutați să mențină o greutate sănătoasă. Câinele dvs. va fi probabil mai puțin activ atunci când este cald, așa că poate fi o idee bună să ajustați cantitatea de hrană pe care i-o oferiți pentru a reflecta cantitatea de energie pe care o consumă.

Este o oportunitate grozavă de a practica trucuri de bază și de antrenament în interior, unde este mai rece pentru a vă menține relația minunată și pentru a ajuta la menținerea activă a creierului câinelui.

Discutați cu medicul veterinar dacă sunteți îngrijorat de greutatea câinelui dvs. sau doriți sfaturi despre cum să vă sprijiniți în siguranță câinele să slăbească.

Lasă un răspuns

X