Cei mai mulți dintre iubitori de câini știu că viața este mai bună alaturi de un câine. Beneficiile detinerii unui caine sunt multe.

Iubire neconditionata.

Companie devotată.

Divertisment constant.

Petrecerea timpului cu prietenii canini face minuni pentru bunăstarea noastra. Câinilor le place compania oamenilor și nu le place deloc să stea singuri.

Cercetări recente arată că deținerea unui câine face bine atat fizic cat și emoțional. Câinii ne fac mai fericiți, mai sănătoși și ne ajută să facem față unei crize.

Câinii ne fac să ne simțim mai puțin singuri

Câinii pot fi acolo pentru noi chiar și atunci când oamenii nu pot. Acestia oferă dragoste necondiționată, sprijin emoțional și îmbrățișări constante care ajută la evitarea izolării sociale. Un studiu australian a demonstrat că deținerea câinilor reduce sentimentul de singurătate.

Un sondaj la nivel național al proprietarilor de animale de companie și al celor care nu dețin animale de companie efectuat de Institutul de cercetare a legăturilor cu animalele umane a constatat că 85% dintre respondenți consideră că interacțiunea cu animalele de companie reduce singurătatea. Majoritatea sunt de acord că interacțiunile om-animal pot ajuta la abordarea izolării sociale.

Câinii sunt buni pentru inima

Beneficiile detinerii unui caine: Deținerea unui câine vă poate ajuta să trăiți mai mult.

O revizuire cuprinzătoare a studiilor publicate între 1950 și 2019 a demonstrat că proprietarii de câini aveau un risc mai mic de moarte. Studiile arata că proprietarii de câini au niveluri mai mici de tensiune arterială și răspunsuri îmbunătățite la stres.

Persoanele care au avut evenimente coronariene anterioare au avut un nivel și mai ridicat de reducere a riscului de deces. Cercetările au concluzionat că legătura dintre oameni și câini reduce stresul, care este o cauză majoră a problemelor cardiovasculare.

Câinii sunt atât de adorabili încât ne fac să-i iubim.

Câinii ajută la reducerea stresului

Prietenul tău canin îți poate oferi confort și ușura grijile. Studii multiple arată importanta câinilor și câinilor de terapie la atenuarea stresului și anxietății.

Doar mângâierea unui câine familiar poate scadea tensiunea arterială, ritmul cardiac, încetinește respirația și relaxează tensiunea musculară.

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Washington au descoperit că doar 10 minute mângâierea unui câine poate avea un impact semnificativ. Participanții la studiu au avut o reducere semnificativă a cortizolului, un hormon major al stresului.

Câinii ajută la recuperi psihologice după o criză. Colegiul de medicină veterinară al Universității Purdue a descoperit că veteranii militari cu stres post traumatic se descurcă mai bine atât fiziologic, cât și psihologic atunci când au un câine de serviciu. Veteranii cu un câine de serviciu au avut simptome semnificativ mai puține de stres post traumatic.

Câinii ne încurajează să facem miscare

Cainii iubesc drumurile lungi de-a lungul trotuarelor, potecilor și cărărilor.

Un studiu britanic din 2019 a aratat că proprietarii de câini sunt de aproape patru ori mai predispuși decât proprietarii de câini să respecte normele zilnice de activitate fizică. Proprietarii de câini petrec aproape 300 de minute în fiecare săptămână facand plimbari cu câinii lor. Cu 200 de minute mai mult decât oamenii care nu detin un caine.

Câinii ne fac mai fericiți

Dacă te uiți la un câine îți poate aduce o stare de binedispunere.

Un studiu din Japonia din 2009 a constatat că privirea în ochii câinelui tău crește nivelul de oxitocină, cunoscut și sub numele de „hormonul iubirii”.

În afară de beneficiile generale pentru sănătate ale deținerii unui câine, acestea stimulează starea de spirit naturală. Cei cu SIDA sunt mai puțin susceptibili să sufere de depresie dacă dețin un animal de companie, potrivit unui studiu din 2017.

Studiile care explorează efectele câinilor asupra persoanelor în vârstă au găsit rezultate pozitive. Un studiu a constatat că terapia cu animale de companie îmbunătățește funcția cognitivă a rezidenților cu boli mintale în îngrijirea pe termen lung.

Un altul a arătat scăderi semnificative ale comportamentelor agitate la seniori cu demență și interacțiuni sociale îmbunătățite.

Un bun prieten cu patru picioare oferă dragoste și sprijin necondiționat, ceea ce este deosebit de important în perioadele dificile.

Deși oamenii ar putea crede că avem grijă de tovarășii noștri canini, este reciproc: câinii au grijă de noi și știința o confirmă.

Dorești produse pentru câinele tău ? click aici

One Reply to “Beneficiile detinerii unui caine”

  1. Continua cu munca buna! Multumiri.

Lasă un răspuns

X