Adaptarea pisicilor la o cas─â nou─â poate fi o experien╚Ť─â tensionat─â ╚Öi ├«nsp─âim├ónt─âtoare pentru o pisic─â.

R─âbdarea ╚Öi ├«n╚Ťelegerea dumneavostra ├«n timpul perioadei sale de acomodare ini╚Ťiala pot ajuta mult ca pisica s─â se simt─â acas─â.

Sunt foarte multe situatii in care o pisica are nevoie de adaptare. Cele mai multe situatii sunt cele in care se adopta o pisica dar trebuie sa mentionam si cazurile in care va mutati intr-o locuinta noua sau pisica din anumite motive merge sa fie ingrijita de iubitori de animale, noi.

Lua╚Ťi ├«n considerare experien╚Ťele anterioare ale companionului dumneavoastra in primul rand.

  • Pisoiul ar fi putea fi separat recent de mama lui ╚Öi de colegii de a╚Öternut.
  • Pisicu╚Ťa sau pisica a trebuit s─â fac─â fa╚Ť─â tranzi╚Ťiei unui ad─âpost ╚Öi stresului interven╚Ťiei chirurgicale.
  • Pisica adult─â ar fi putut fi separat─â de o cas─â familiar─â ╚Öi for╚Ťat─â s─â rup─â o leg─âtur─â cu tovar─â╚Öii umani sau cu alte animale.

Acum trebuie s─â se adapteze din nou la un mediu total nou.

Oferiti pisicii câteva săptămâni pentru a se adapta.

În această perioadă, pisica sau pisoiul trebuie să fie închise cu grijă în interior si trebuie să se obișnuiască sa primeasca iubire, ingrijire, mâncare si sa foloseasca noul adapost.

Introduce╚Ťi pisica ├«n noua sa cas─â treptat, restric╚Ťion├ónd accesul la ├«nceput ├«ntr-o singur─â camer─â. Pregatiti si arat─â-i loca╚Ťia litierei.

Asigura╚Ťi-v─â c─â toate ferestrele ╚Öi u╚Öile sunt ╚Ťinute ├«nchise ╚Öi c─â totul este sigur.

O pisic─â speriat─â poate ie╚Öi cu u╚Öurin╚Ť─â dintr-o fereastr─â deschis─â. Pisica ta poate fi uluit─â, ├«nfrico╚Öat─â sau curioas─â. Nu-l cople╚Öi╚Ťi cu aten╚Ťie sau cerin╚Ťe.

Dac─â alege╚Ťi s─â l─âsa╚Ťi ├«n cele din urm─â noua pisic─â afar─â, este imperativ ca acesta s─â r─âm├ón─â complet ├«n interior cel pu╚Ťin o lun─â ╚Öi noul pisoi p├ón─â c├ónd va cre╚Öte.

Nu este neobișnuit ca pisicile să prezinte probleme de comportament în primele zile într-o casă nouă.

Pisicile pot s─â sar─â peste mobilierul foarte ├«nalt pentru a explora sau pentru a se sim╚Ťi ├«n siguran╚Ť─â. Nu intra╚Ťi ├«n panic─â, nu striga╚Ťi sau nu alerga╚Ťi la pisic─â. C├ónd va fi gata, va cobor├« singura.

Pisicile și pisoii noi se ascund adesea sub sau in mobilier. Unii pot petrece ore ascunse sau chiar zile.

Aceste probleme dispar de obicei în timp.

Vorbiti intr-un mod foarte calm cu pisica. Dac─â trebuie s─â scoate╚Ťi pisica din ascunz─âtoarea sa, duce╚Ťi-o u╚Öor ├«ntr-o zon─â lini╚Ötit─â protejat─â, unde se va sim╚Ťi ├«n siguran╚Ť─â. Asigura╚Ťi-v─â c─â m├óncarea, apa ╚Öi cutia de nevoi fizice sunt ├«n apropiere.

├Äncearc─â s─â petreci c├óteva ore cu noua ta pisic─â pe m─âsur─â ce se obi╚Önuie╚Öte cu casa ta. Manevrarea sensibil─â a tranzi╚Ťiei ini╚Ťiale poate u╚Öura trauma ╚Öi poate stabili scena pentru o instalare fericit─â.

Majoritatea pisicilor aleg mai multe locuri preferate de dormit unde pot fi confortabile, calde ╚Öi libere de curen╚Ťi.

Oferirea unui pat pentru pisica dvs. ├«l poate descuraja s─â nu doarm─â pe mobilier. O cutie sau un co╚Ö confortabil c─âptu╚Öit cu lenjerie de pat moale, lavabil─â ╚Öi a╚Öezat ├«ntr-un col╚Ť lini╚Ötit face un pat pentru pisici potrivit.

Capacitatea animalelor de a se ├«n╚Ťelege ├«mpreun─â ├«n aceea╚Öi gospod─ârie depinde de personalit─â╚Ťile lor individuale.

Va exista întotdeauna unul care să domine. O nouă pisică va supăra adesea ordinea existentă sau pisica/ câinele vechi poate considera necesar să stabilească imediat dominarea.

Manevrarea ├«n╚Ťeleapt─â a perioadei de ÔÇ×cunoa╚ÖtereÔÇŁ este un factor important ├«n introducerea cu succes a noii pisici. Prima sau dou─â s─âpt─âm├óni poate fi agitat─â, frustrant─â ╚Öi consumatoare de timp. Fii r─âbd─âtor. Reglarea va dura timp.

Adaptarea pisicilor alaturi de celelalte animale din locuinta:

O pisică adultă poate lovi un câine pentru a stabili limite.

Permite╚Ťi animalelor dvs. s─â se accepte reciproc la timpul lor ╚Öi nu le l─âsa╚Ťi singuri ├«mpreun─â p├ón─â c├ónd acest lucru nu se va realiza.

Nu for╚Ťa╚Ťi niciodat─â interac╚Ťiunea. Multe pisici ╚Öi c├óini devin tovar─â╚Öi ╚Öi colegi de joac─â, ├«n timp ce al╚Ťii pur ╚Öi simplu se tolereaz─â reciproc. Asigura╚Ťi-v─â c─â acorda╚Ťi mult─â aten╚Ťie c├óinelui dvs. pentru a evita reac╚Ťiile geloase.

Pisicile sterilizate sau castrate accept─â ├«n general mai multe alte pisici. Pisicile adulte accept─â ├«n general mai mult pisoii dec├ót al╚Ťi adul╚Ťi. Dou─â pisici adulte devin adesea prietene ├«n aceea╚Öi cas─â.

Adaptarea pisicilor

P─âs─ârile, roz─âtoarele ╚Öi pe╚Ötii ar trebui s─â fie proteja╚Ťi de posibila h─âr╚Ťuire de c─âtre noua pisic─â. Aceste animale sunt prada natural─â a pisicilor ╚Öi pot fi supuse stresului doar prin prezen╚Ťa unei pisici.

Pisicile și iepurii trăiesc în general armonios împreună, iepurele asumându-și deseori un rol dominant.

Urm─âri╚Ťi ├«ndeaproape interac╚Ťiunile timpurii ├«n cazul ├«n care pisica ar trebui s─â manifeste o reac╚Ťie de prad─â ╚Öi nu trebuie lasate niciodat─â nesupravegheate ├«mpreun─â p├ón─â c├ónd rela╚Ťia lor nu este ├«n mod clar prietenoas─â.

Citeste si: https://ropet.ro/index.php/2020/cresterea-puilor-orfani-de-pisica/

https://ropet.ro/index.php/2020/cresterea-puilor-orfani-de-pisica/

Las─â un r─âspuns

X