Sfaturile de siguran╚Ť─â pentru var─â sunt binevenite pe m─âsur─â ce vremea se ├«nc─âlze╚Öte. Pe perioada temperaturilor ridicate exist─â c├óteva sfaturi simple pe care le pute╚Ťi folosi pentru a ajuta pisicile ├«n aer liber s─â r─âm├ón─â r─âcoroase ╚Öi confortabile. Pisicile sunt grozave ├«n a g─âsi locuri pentru a sc─âpa de soarele de var─â. Oferi╚Ťi acces u╚Öor la locuri umbrite, cum ar fi sub o teras─â sau o verand─â, pentru a putea se odihneasc─â ╚Öi s─â m─ân├ónce.

Multe pisici iubesc s─â se bucure de soare, aleg├ónd cele mai calde locuri din gr─âdin─â pentru a se bucura. Asigura╚Ťi-v─â c─â lua╚Ťi m─âsuri de precau╚Ťie pentru a evita deshidratarea sau arsurile solare ale pisicii dvs.

Supraexpunerea poate duce la cancer de piele.

Preventia este foarte important─â.

Dac─â pisica ta are blana alb─â, ├«ncearc─â s─â o ╚Ťii ├«n─âuntru ├«ntre orele 10:00 ╚Öi 15:00, c├ónd soarele este cel mai fierbinte. Discuta╚Ťi cu un veterinar despre o protec╚Ťie solar─â potrivit─â pentru pisici, pentru a v─â asigura c─â nu sufer─â de arsuri solare.

Ce pisici sunt cele mai vulnerabile la arsurile solare?

Pisici albe sau de culoare deschis─â, pisici care au nasul sau urechile albe nepigmentate, iar cele cu p─âr rar pe urechi, sunt cele mai vulnerabili pentru c─â au pu╚Ťin pigment sau p─âr pentru a le proteja de razele d─âun─âtoare ale soarelui.

├Äncurajeaz─â-╚Ťi pisica s─â stea ├«n cas─â oferindu-le tot ce au nevoie, cum ar fi t─âvi de gunoi, boluri pentru alimente ╚Öi ap─â, juc─ârii ╚Öi locuri de odihn─â confortabile ├«n locuri adecvate locuri din interiorul casei.

Furniza╚Ťi ap─â suplimentar─â pentru a men╚Ťine pisicile hidratate

Vara, apa ar trebui să fie luată foarte în serios de către îngrijitorii de pisici. Pisicile se pot deshidrata rapid, de aceea, este nevoie sa dispuna de multe surse de apa iar acestea sa fie reumplute dupa cum este necesar.

Pute╚Ťi preveni evaporarea apei prin plasarea vaselor de ap─â la umbr─â ╚Öi ├«n afara soarelui ╚Öi folosind boluri ├«nguste ╚Öi ad├ónci, mai degrab─â dec├ót boluri largi ╚Öi pu╚Ťin ad├ónci.

F├ónt├ónile cu ap─â pentru animalele de companie sunt o idee grozav─â, deoarece ├«ncurajeaz─â pisicile s─â bea mai mult. De asemenea, pute╚Ťi arunca c├óteva cuburi de ghea╚Ť─â ├«n ap─â pentru a men╚Ťine apa rece. Ghea╚Ťa este recomandata doar daca pisicile nu sunt deranjate de prezenta ei.

Regla╚Ťi hrana pisicilor pentru a face fa╚Ť─â provoc─ârilor verii

Dac─â hr─âni╚Ťi pisicile, ├«ncerca╚Ťi s─â nu l─âsa╚Ťi m├óncarea prea mult timp.

Ridica╚Ťi orice m├óncare neconsumat─â dup─â aproximativ 45 de minute.

Lua╚Ťi ├«n considerare hr─ânirea pisicilor cu hran─â uscat─â ├«n timpul verii. Aceasta nu se usuc─â ╚Öi nu atrage insectele la fel de mult ca m├óncarea umed─â. Da╚Ťi pisicilor mult─â ap─â suplimentar─â pentru a compensa.

Semne c─â pisica ta ar fi fost expus─â la prea mult soare:

Ro╚Öea╚Ť─â, cruste sau r─âni pe piele, ├«n special pe orice zona de alb, sunt indicii c─â pisica a fost expusa prea mult la soare. La primul semn al acestora, solicita╚Ťi prompt sfatul medicului veterinar.

Expunerea la soare necesită de obicei un tratament simptomatic, cum ar fi ameliorarea durerii, creme topice și monitorizare.

Cu toate acestea, arsurile solare pot evolua spre cancer de piele, pentru care interven╚Ťia chirurgical─â este adesea cel mai de succes tratament. Alte op╚Ťiuni: radioterapie, terapie fotodinamic─â, criochirurgie sau pot fi recomandate creme. Aminti╚Ťi-v─â, prevenire este mai bine dec├ót s─â vindeci.

Las─â un r─âspuns

X