V─â prezint un articol despre cum trebuie aleas─â colivia ╚Öi jucariile pentru minuna╚Ťii t─âi ├«naripa╚Ťi.

Speciali┼čtii recomand─â coliviile p─âtrate. P─âs─ârilor le place s─â aib─â un col┼ú ├«n care s─â se refugieze atunci c├ónd se simt ├«n pericol.

Un aspect important este m─ârimea coliviei ╚Öi o alegem ├«n func╚Ťie de ce pas─âre va g─âzdui. Cu c├ót sunt mai spa┼úioase, cu at├ót vei avea mai mult loc s─â adaugi juc─ârii. De asemenea trebuie s─â pui suficiente bare pe care se poate coco┼úa Inaripatul t─âu.

Colivia trebuie a┼čezat─â ├«ntr-un loc ├«nalt (pe o poli┼ú─â, pe un dulap, pe un suport special). Este ideal s─â stea la ├«n─âl┼úimea privirii tale, astfel ├«nc├ót pas─ârea s─â nu se simt─â dominat─â. Trebuie s─â simt─â c─â este egal─â cu tine pentru a-i c├ó╚Ötiga u╚Öor ├«ncrederea ╚Öi pentru a te ├«mprieteni cu ea.

Cum decor─âm colivia ?

Recipientele de apă și de mâncare, le cumparăm cât mai colorate. Papagalilor le plac culorile vii. Recipientele albe sau transparente, cu care este echipată colivia, nu le sunt pe plac.

Echipeaz─â colivia cu bare din lemn sau din material sablat. Acestea ajut─â pas─ârea s─â ├«┼či toceasc─â ciocul ╚Öi gheru┼úele.

Dac─â ai optat pentru colivie p─âtrat─â sau dreptunghiular─â, ai facut alegerea perfecta. A╚Öa va fi u┼čor s─â montezi pe acoperi┼č juc─ârii, diverse carusele colorate cu bile, oglinzi etc.

Trebuie s─â ai in vedere: clopo┼úei, oglinzi ┼či osul de sepia, perfect pentru tocirea ciocului.

Caut─â crengu┼úe de pomi fructiferi ┼či fixeaz─â-le pe acoperi┼čul coliviei. ├«naripatul t─âu va fi foarte fericit s─â se cocoa┼úe pe crengu┼úe ┼či va face mai mult─â mi┼čcare. Important: nu folosi orice creang─â de copac, deoarece poate fi toxic─â pentru pas─âre. Crengu╚Ťele de m─âr ╚Öi prun sunt cele mai indicate.

Papagalii ador─â mingiu┼úele din plastic perforate. Le pot apuca ├«n cioc ┼či le pot rostogoli prin colivie sau locul de joac─â. Joac─â-te cu el, ├«nva╚Ť─â-l s─â ia mingiu┼úele din m├óna ta ┼či s─â le arunce prin cas─â.

Construiește un alt loc de joacă

├Än afara coliviei, este bine s─â construie┼čti un al doilea loc de joac─â. Acest loc este indicat s─â fie tot ├«n camera ├«n care st─â. Pune o alt─â colivie sau crengi de copac pline cu juc─ârii colorate ├«n alt loc ├«n camer─â ╚Öi vei vedea cum zboar─â de la colivie la cealalt─â. Se joac─â singur, iar timpul ├«n care tu nu esti acas─â va trece mai u┼čor pentru el.

Cite╚Öte si despre cur─â╚Ťenia la peru╚Öi

Las─â un r─âspuns

X