Reproducerea hamsterului .. ? O idee bună sau nu?

Înainte de reproducerea hamsterilor, trebuie să ne gândim de ce ar trebui să-i reproducem.

O opțiune mai bună ar fi adoptarea unui hamster, deoarece există mulți pui nedoriti.

Dacă totuși doriți să vă reproduceți hamsterul sau dacă a avut o sarcină neașteptată, atunci următoarele informații vă vor ajuta să încercați ca procesul de reproducere să funcționeze mai bine.

Femela de hamster sirian se poate reproduce de la vârsta de 4-6 săptămâni. Cel mai bine este să se reproducă pentru prima dată după vârsta de 4 luni.

Reproducerea Hamsterului pitic se va face în jurul vârstei de 3-4 luni, în timp ce hamsterii Roborovski nu se reproduc până la vârsta de 8 luni.

Femela are nevoie de 4 luni de recuperare, înainte de a se reproduce din nou. Acestea ajung să fie sterile la vârsta de 12-14 luni.

Hamsterița va fi în călduri la fiecare 4 zile, ceea ce înseamnă că va accepta un mascul pentru împerechere în a patra zi a fiecărui ciclu.

O femelă de hamster sirian ar trebui împerecheată cu un singur mascul într-un teritoriu neutru. Deci, împerecherea hamsterului nu ar trebui să aibă loc niciodată în cușca ei sau în cușca lui, ci într-un teritoriu neutru, cum ar fi, de exemplu, într-o cușcă nouă sau într-o zonă închisă a camerei. Acest lucru este valabil și pentru hamsterii chinezi. Dacă femela atacă masculul, înseamnă că femela nu este în călduri.

Hamsterii pitici sunt mult mai ușor de împerecheat. Când țineți o femelă și un mascul în aceeași cușcă, femela va rămâne foarte repede însărcinată. Dacă observați ceva sânge în zona posterioară a femelei, aceasta poate însemna că s-a împerecheat prima dată.

În ceea ce privește hamsterii sirieni și chinezi, este foarte important să separați hamsterul mascul după împerechere, deoarece sunt animale solitare. În cazul hamsterilor pitici, cel mai bine este să separați masculul atunci când femela naște, deoarece femela va fi imediat în călduri după naștere și nu este sănătos pentru ea să aibă două sarcini consecutive.

In cazul hamsterilor pitici: dacă două sau mai multe femele sunt ținute împreună și una din ele este însărcinată, puteți lăsa celelalte femele în aceeași cușcă și acestea vor ajuta femela mamă să aibă grijă de puiii ei!

Când femela este însărcinată, va începe să-și construiască un cuib și în ultimele două zile, se va îngrășa în zona stomacului, ceea ce va deveni foarte vizibil. Unele femele gravide pot deveni mai agresive pe măsură ce se apropie data limită de naștere.

Perioada de gestație pentru hamsterii sirieni este de 16 zile, hamsterii albi ruși și hamsterii chinezi, de la 18 la 21 de zile, în timp ce pentru hamsterii Roborovski, de la 23 la 30 de zile.

Pui de hamster

Când femela naște, este foarte important să nu atingeți cuibul sau puii și să evitați curățarea cuștii în primele două săptămâni sau altfel femela poate intra în panică și ucide puișorii. Dacă este cu adevărat necesar să „curățați” o zonă din cușcă , ar trebui să folosiți doar o bucată de panza curată, dar evitați atingerea zonei cuibului.

Cușca trebuie așezată într-o cameră liniștită, deoarece zgomotele pot provoca stresului femelei.

În cazul hamsterilor sirieni, puii trebuie separați de mamă atunci când ajung la vârsta de 4 săptămâni. Separarea trebuie să aibă loc la această vârsta, deoarece hamsterii ar fi maturi sexual. În cazul hamsterilor pitici, puteți păstra femelele cu mama și separați masculii pentru a evita împerecherea. Nu puneți niciodată puii tatălui, deoarece acesta nu îi va accepta și ei se vor teme. În cazul hamsterilor sirieni și chinezi, cel mai bine este să țineți puii câte unul în cușcă, deoarece sunt solitari.

Dimorfism sexual la hamsteri

Cum deosebim masculul de femelă

Este foarte dificil să stabiliți sexul unui hamster. La hamsterii sirieni , este mai ușor să le cunoașteți sexul decât hamsterii pitici datorită dimensiunii lor. Un hamster mascul va avea testicule și, în timp, acestea vor deveni mai vizibile. Cel mai simplu mod de a cunoaște genul hamsterului tău este să privești distanța dintre cele două deschideri din spate.

Dacă hamsterul încă nu este îmblânzit și îi este frică, puteți utiliza tehnica „cutie transparentă”.

Puneți hamsterul în cutie și aruncați o privire de sub cutie.

O altă modalitate ar fi sa țineți hamsterul de ceafă și să priviți zona respectivă. Această metodă trebuie făcută foarte rar, deoarece o manipulare prea mare de ceafă poate duce la ranirea hamsterului.

La masculi, anusul și penisul (care este păstrat ascuns în interiorul unei mici deschideri) sunt mai departe. Hamsterii masculi maturi au testicule mari și proeminente chiar sub coadă.

Femelele vor avea sfarcuri și dacă blana este scurtă, acestea pot fi observate. La femele anusul și deschiderea vaginală sunt mult mai apropiate între ele comparativ cu masculul.

Un mic sfat despre modul în care puteți identifica sexul hamsterului dvs. este acela că un hamster mascul va avea un „punct roz” foarte mic, în timp ce un hamster feminin nu.


Aici aveți un scurt video cu jucăușii mei

Piticii mei

Produse pentru rozătoare găsiți aici.

Lasă un răspuns

X