Yorkshire Terrier sunt câini minunați și tovarăși cu adevărat iubitori. Cu toate acestea, comportamentul de lătrat al acestor catei este un motiv de îngrijorare pentru mulți proprietari.

Cateii Yorkshire au un instinct natural de a latra la fiecare zgomot. Ei latră pentru a arăta entuziasm, pentru a comunica cu proprietarii sau când devin agitați.

Adesea acești câini pot să latre ore îndelungate, ceea ce este destul de frustrant pentru proprietar și vecinii săi. Cu o pregătire adecvată, socializare și atenție la cauza lătratului, aveți șansa de a controla comportamentul de lătrat.

Yorkshire Terrier latră mult, mai mult decât alte rase de câini.

Cu toate acestea, un câine nu începe să latre fără o cauză. Există un anumit motiv care vă determină câinele să facă zgomot. O observație atentă a comportamentului, a tonului și a limbajului corpului dezvăluie exact ceea ce vrea să transmită.

Lătratul în ton redus este modul în care Yorkie-ul comunica despre o amenințare percepută.

Schimbarea locului sau a condițiilor, sunetele animalelor necunoscute sau vocea puternică bruscă pot determina un astfel de comportament de lătrat.

Lătratul puternic al unui Yorkshire indică eforturile sale de a vă atrage atenția. Poate că dorește să se ușureze, să se joace sau să rămână cu familia. Mârâitul în ton redus este un fel de avertisment pentru ca oamenii, animalele sau obiectele să stea departe de teritoriul câinelui. Poate fi cu sau fără zgomote „de rupere a dinților”.

Urlatul de către Yorkshire Terriers este o modalitate de a răspunde la sunetele altor câini. Plânsul este un semn că este în dificultate emoțională sau fizică. Un cățeluș Yorkshire Terrier scâncetește în condiții similare. Zgomotele țipătoare indică o vătămare, care poate provoca durere câinelui. Analizați ce tip de zgomot face Yorkie și răspundeți rapid pentru a aborda cauza și controlați comportamentul său de lătrat.

Lătratul este modalitatea unui câine de a comunica și este imposibil să oprești un Yorkshire Terrier să latre.

Lătratul său este deseori modul lui de a te avertiza cu privire la anumite pericole. Deci, este mai bine să vă concentrați pe minimizarea comportamentului de lătrat decât să forțați câinele să se oprească.

Exercițiile fizice joacă un rol important în controlul comportamentului de lătrat.

Un câine plictisit este mai predispus să facă zgomote. Antrenamentele regulate elimină stresul, reduc anxietatea și elimină frustrarea. Ca urmare, câinele dvs. este mai puțin dispus să latre pentru a vă atrage atenția. Yorkshire Terrierul dvs. rămâne stabil emoțional, cu mai multă tenacitate de a-și reține instinctele decât de a le expune. Plimbările în aer liber îl vor obosi și îl vor face mai puțin predispus la lătrat.

Cât timp poate să rămână singur acasă un catel Yorkshire Terrier?

Exista temeri și îndoieli pentru toate persoanele care detin un catel Yorkshire Terrier: „Pot să-mi las Yorkie-ul singur acasă?”, „Câte ore îmi pot lăsa câinele acasă fără mine?”.

Cateii Yorkshire nu pot sta singuri o perioadă lungă de timp. Pot deveni ușor deprimati și suferă de anxietate de separare.

Uneori devin nervoși, dar nervozitatea este un comportament individual și nu o caracteristică a rasei.

În general, numărul de ore în care un câine poate sta singur acasă va depinde de mulți factori, cum ar fi caracterul câinelui, dacă este obișnuit să fie singur sau nu.

Terrierii Yorkshire nu pot rămâne singuri pentru o perioadă lungă de timp. Yorkiesii adulți (peste 18 luni) pot fi lăsați singuri 4-6 ore pe zi, în timp ce puii (până la 18 luni) pot fi lăsați singuri nu mai mult de 2-3 ore pe zi!

Amintiți-vă tot timpul că Yorkshire Terrierii noștri sunt animale sociale ca noi. Ambele specii, câine și om, au evoluat în grupuri sociale. De aceea este obișnuit să vezi câini care nu tolerează faptul că sunt izolați, închiși acasă sau care așteaptă singuri perioade îndelungate.

Este normal ca lasat singur sa devina confuz, pierdut și chiar speriat. Vârsta câinelui este esențială pentru a-l putea lăsa singur acasă câteva ore la rând. Un câine mai în vârstă de un an poate suporta ore de singurătate acasă mai bine decât puii.

Uneori, cateii Yorkshire devin atât de stresați, încât vor lătră tot timpul, vor deteriora, vor zgâria ușile, vor mușca mobilierul.

Cea mai bună mâncare pentru Yorkshire


Dacă detineti un catel Yorkshire pretențios există câteva alimente care pot fi atragatoare.

Deoarece sunt sensibili, York-urilor le place să facă o investigație a cinei înainte de a o mânca. Unii îl numesc „un gust rafinat”.

Având în vedere că rasa Yorkshire Terrier provine din câini curajoși care vânau șobolani în mine și mori în timpul anilor 1870, catelului de astăzi i se permite să aibă niște ciudățenii de personalitate.

Vremea caldă, inactivitatea și un mediu haotic pot avea un efect asupra apetitului unui Yorkshire Terrier.


Asigurați-vă că este luat la plimbări pentru a obține aer proaspăt și pentru a-și crește pofta de mâncare.


Unele dintre alimentele pentru câini recomandate pentru un Yorkshire pretențios includ: brânză de vaci sau ou fiert adaugate in mâncarea specifica.

Alte sugestii pentru a face masa mai atractiva includ acoperirea mancarii cu iaurt simplu fără grăsimi, cremă de brânză fără grăsimi sau ouă amestecate.

Dacă catelul refuză alimentele cumpărate de la magazin, poate fi timpul să i se ofere o dietă gătită acasă.

Se pot încorpora alimente sănătoase și fara condimentele cum ar fi sarea și ingredientele excesiv de grase.

O idee este puiul fiert, cartofii dulci, mazărea și morcovii, fără condimente. Acest lucru este sănătos, iar câinii care sunt pretențioși se pot bucura.

Chiar dacă este agitat în ceea ce privește alegerile alimentare, asigurați-vă că are întotdeauna suficientă apă. Dacă mănâncă mai puțin la masa, oferiți-i delicii sănătoase.

Trebuie urmarite mereu comportamentele de alimentatie deoarece daca refuza mancarea un dinte îl poate deranja sau altceva este problema, determinându-l să-și piardă pofta de mâncare.

Unele semne de urmărit includ: slăbiciune, ameţeală, durere, somnolenţă, nu bea apă, diaree sau vărsături.

Dacă credeți că ar putea avea o problemă de sănătate, programați o vizită la medicul veterinar pentru a-l verifica. Adesea, primul semn al unei probleme de sănătate este refuzul de a mânca.

Asigurându-vă că este sănătos vă veți asigura că alegerile corecte pot fi luate în ceea ce privește o dietă pe care o va mânca, se va bucura și va prospera pentru mulți ani de acum încolo.

Produse de îngrijire căței

Lasă un răspuns

Magazin
Contul Meu
0
Coș
Caută
X